Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ανανέωση Νερού στο ενυδρείο











Σήμερα κλείνει ένας μήνας που "τρέχει" το ενυδρείο.
Σύμφωνα με τη συμβουλή του Μανούσου, άδειασα περίπου το 1/3 από το νερό και έβγαλα το μπλέ φίλτρο και τον υαλοβάμβακα και τα ξέπλυνα στο νερό που έβγαλα από το ενυδρείο. Ήταν πραγματικά βρώμικα. Μετά συμπλήρωσα 28 lt νερό από τη βρύση στη θερμοκρασία του ενυδρείου (το έκανα στο περίπου αλλά το θερμόμετρο έχασε μόνο ένα βαθμό) και μετά πρόσθεσα 10 ml aquatan και 10 ml βακτηρίδια.

Επίσης είναι η μέρα για την ταμπλέτα του CO2.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα:)
    Καλό θα ήταν πάντως να προετοιμάζεις το νερό με το aquatan και τα βακτηρίδια απο πρίν και να το αφήνεις να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το προσθέσεις στο ενυδρείο. (Αν και ξέρω πως είναι δύσκολη και χρονοβόρα αυτή η διαδικασία).
    Επίσης, καλό θα ήταν να αφαιρείς νερό από τα χαμηλά στρώματα του ενυδρείου που είναι συνήθως λιγότερο καθαρό. Γι'αυτό θα χρειαστείς μια σκούπα βυθού. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές, δεν το ήξερα αυτό και ούτε το είχα διαβάσει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο,
    τελικά πρέπει να σου λείπει πολύ η εμφάνιση φίλμ στο σκοτεινό θάλαμο!!! χαχαχα!!!
    Θερμοκρασίες, aquatan, ανάδευση κλπ.
    Σίγουρα!!!
    Το ενυδρείο πρέπει να είναι καλύτρερο γιατί το παρακολουθείς και το χαζεύεις ενώ την εμφάνιση τη φαντάζεσαι να συμβαίνει μεσ' στο σκοτάδι και τελειώνει γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα έχουμε φτάσει αισίως στα 8 ψαράκια: 3 σκαλάρια, 1 πλακόστομος, 1μονομάχος και 3 μονομαχίνες. Σιγά σιγά η ζωή μέσα στο ενυδρείο αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς βέπεις τις συνήθειες και τις συμπεριφορές...

    όσο για τη φροντίδα του δεν με κουράζει καθόλου, το αντίθετο μπορώ να πώ μάλιστα, το ευχαριστιέμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή